Sam - racefiets en mountainbike specialist

Sam Schuitemaker

Ik ben Sam Schuitemaker en werk sinds 2014 bij Ton Koning Tweewielers. Mijn specialisatie is het onderhouden, repareren en opbouwen van racefietsen en MTB’s. Hier heb ik dan ook de nodige opleidingen en trainingen voor genoten zoals MBO fietstechnicus en speciale trainingen voor de racefiets en mountainbike. Aangezien Ton Koning geautoriseerd Shimano dealer is, moeten wij ook verplicht deelnemen aan meerdere cursussen per jaar, zoals een speciale Shimano Di2 training in het Shimano Training Center te Nunspeet.

Mijn werkzaamheden zijn het repareren, (de-)monteren en samenstellen van perfect afgestelde racefietsen en mountainbikes. Daar doe ik dan ook altijd mijn best voor. Ook probeer ik met de klant mee te denken om zijn problemen of wensen via de slimste weg op te lossen.

Naast mijn baan bij Ton Koning Tweewielers sleutel ik ook als mecanicien bij de semi prof (prof B categorie) wielerploeg Monkey Town CT. Hier leer ik enorm veel door het werken met professioneel materiaal zoals Shimano schakelmateriaal (zowel mechanisch als Di2), de beste onderdelen en lichtste frames. Deze kennis gebruik ik dan weer tijdens mijn dagelijks werk bij Ton Koning, als er een klant langskomt met een probleem aan zijn racefiets.

Momenteel woon ik nog bij mijn ouders thuis, wat mij enorm bevalt. Alles staat op tijd voor mij klaar en ik hoef nergens over na te denken behalve over mijn werk.

Mijn doel is dan ook om de prestaties van de werkplaats van Ton Koning Tweewielers te verbeteren, de klanten het vertrouwen geven dat racefietsen en MTB’s bij ons in goede handen zijn en mijn eigen kennis over de techniek van racefietsen nog verder verhogen.

gcyhzzcbl3bxo4qq5mv504wrajzn4l
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over privacy en cookies »