Frans - specialist in race- en vakantiefietsen, MTB's en E-bikes

Mijn naam is Frans Langkemper en al sinds 1996 werkzaam bij Ton Koning Tweewielers. Met recht de ervaren rot in het monteursteam. Door het vele jaren sleutelen aan allerlei soorten fietsen heb ik een enorme bagage op het gebied van oplossen van problemen. Ik ben dan ook de echte 'technische probleemoplosser' van de onderneming: als mijn collega’s er niet uit komen, vragen ze het aan mij.

Binnen Ton Koning Tweewielers heb ik mij gespecialiseerd in het onderhouden van racefietsen en mountainbikes en ondersteun ik bij de verkoop van sportieve fietsen zoals de vakantiefietsen die op maat kunnen worden samengesteld. Daarnaast ken ik alle elektrische schakelingen van een elektrische fiets uit het hoofd en weet hoe elk draadje loopt.

Om zo ervaren te worden heb ik enorm veel trainingen, cursussen en opleidingen gevolgd, voor zowel gewone fietsen, sportieve fietsen als elektrische fietsen. Zo worden we o.a. door Shimano verplicht om meerdere producttrainingen per jaar te volgen. Vanuit Trek ben ik gecertificeerd Precision Fit specialist en heb ook een training gekregen over de werking van het menselijk lichaam. Zo kan ik iedereen op de juiste manier helpen aan de beste fietshouding zonder pijntjes.

Al jaren ben ik gelukkig getrouwd en heb 2 jongens waar ik heel trots op ben. Als ik niet aan het werk ben als fietsmonteur, vaar ik als schipper bij het reddingsstation Warder. Ook hou ik mij bezig met het onderhoud aan de motoren van de reddingsboot als hoofd technische dienst. De reddingsbrigade is een hobby die veel tijd en inzet vergt, maar ik haal er enorm veel voldoening uit.

Mijn doel is om te zorgen voor de overdracht van mijn technische kennis binnen Ton Koning Tweewielers en te fungeren als vraagbaken voor mijn collega’s mochten ze er niet uitkomen. Wanneer een probleem in eerste instantie niet opgelost kan worden en als dit na overleg en proberen toch lukt, is mijn dag weer gemaakt!

Het goed en eerlijk adviseren van klanten en collega’s is dan ook wat ik het liefste doe en als de klant dan tevreden de winkel of werkplaats uitloopt dan ben ik een gelukkig persoon.