De firma Ton Koning Tweewielers is in 1927 opgericht door Teun Koning, vader van de naamgever van de huidige onderneming Ton Koning. In 2017 bestond de zaak 90 jaar en staat in de omgeving bekend als dé fietsspecialist voor stadsfietsen, sportieve fietsen en e-bikes.

Teun Koning zag in 1927 kans om in Volendam te starten met de verkoop van huishoudelijke artikelen, onder andere kopjes en schotels, borden, kinderwagens, fietsen en bromfietsen. Ook werden autopeds verhuurd aan de inwoners van het dorp en werden de viskarren gerepareerd waarmee de Volendammer vishandelaren vis ventten in Amsterdam.

Teun Koning overleed in 1947 en zijn weduwe Leip ‘van Teun’ zette de zaak voort met behulp van haar zonen Ton en Henk en dochter Gaar. Ton zag handel in de fietsbranche en nam de zaak over van zijn familie. 

Ton wilde graag uitbreiden en kocht het huis van de buren om dit te betrekken bij de huidige winkel. Alles werd gesloopt en een mooi groot pand werd gebouwd aan de Edammerweg. In de winkel werden op 2 verdiepingen alle soorten fietsen aangeboden. Naast alle soorten stads- en kinderfietsen werden de eerste racefietsen uitgestald. Ton Koning Tweewielers werd al snel een begrip in Volendam en omstreken.

In de kelder kwam een grote werkplaats waar fietsen en brommers werden gerepareerd.

Nu is de 4e generatie ‘Teun’ bezig om de onderneming klaar te stomen voor de komende jaren. Bijna 10 jaar geleden is de overstap gemaakt naar een supermooi pand van 1500 m2 met twee verdiepingen aan de Julianaweg.

Met ruime parkeergelegenheid, een professioneel ingerichte werkplaats en uitgebreide collecties fietsen, kleding en onderdelen voor zowel de stads- als sportieve fietser is Ton Koning Tweewielers een begrip in de regio.

Eind 2017 is tevens een moderne webshop geïntroduceerd. Hierdoor is de onderneming opgewassen tegen de groeiende groep internet fietsenwinkels. Door goed vindbaar te zijn voor consumenten, het aanbieden van een enorme collectie van meer dan 10.000 fietsgerelateerde producten en een uitstekend bestelproces gecombineerd met de uitstekende service en kundige monteurs kun je spreken van een vakhandel die klaar is voor de toekomst.

Kom snel een kijkje nemen in onze winkel aan de Julianaweg om deel te worden van deze geschiedenis. Je bent van harte welkom!

gcyhzzcbl3bxo4qq5mv504wrajzn4l
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over privacy en cookies »