Van blanco frame naar complete Santos

Santos bouwt custombuild fietsen, omdat iedere fietser uniek is. Elke Santos wordt opgebouwd naar jouw wensen, in jouw kleur en met de onderdelen van jouw voorkeur.  

We beginnen pas, als alle wensen duidelijk zijn. Hoeveel bagage wil je bijvoorbeeld meenemen? Op wat voor ondergrond ga je fietsen? Vind je een damesframe fijn? Wil je een verende voorvork? We helpen je om al deze vragen te beantwoorden.

Met die kennis op zak wordt de Santos fabriek in Nieuw-Vennep aangestuurd. Daar wordt gestart met het bouwen van je unieke Santos. Het frame vormt het platform van je fiets. Het frame wordt naar de spuiter gebracht, die jouw gekozen kleur en decals aanbrengt. Ondertussen  worden de wielen gemaakt, in de eigen fabriek. De oersterke spaaknippels zijn typisch Santos. Net als wel meer onzichtbare details van de fiets. 

Het gespoten frame en alle door jou gekozen onderdelen krijgen vervolgens een eigen vak in het magazijn van de fabriek. Om van daaruit door één monteur, stap voor stap, geassembleerd te worden. Hij heeft aandacht voor elk detail en maakt je Santos tot een perfect functionerend geheel.

Je kan kiezen voor het soort frame, de kleur, de decals (stickers), soort versnelling (derailleur, Rohloff naafversnelling, Pinion bracketversnelling) en riem- of ketting aandrijving. Dan kun je de hele fiets nog customisen met de keuzen uit stuur, zadel, banden, spatborden, remmen, bagagedragers, noem het maar op. 

Santos heeft nu ook een zelf ontwikkelde e-bike, de Power Serie PX. Hierbij is Santos niet over 1 nacht ijs gegaan maar heeft samen met de gekende motorfabrikant Pendix een motor ontwikkeld met eigen software. Deze software zorgt voor een grotere actieradius en ruimte voor toekomstige ontwikkelingen. 

Bezoek onze showroom waar een groot aantal testfietsen staan uitgestald en samen kunnen we dan de perfecte fiets samenstellen.

Bezoek de website van Santos Bikes voor meer informatie

Lees ook de reisverhalen van Santos fietsers en wordt geïnspireerd!

gcyhzzcbl3bxo4qq5mv504wrajzn4l
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over privacy en cookies »